دانشگاه صنعتی اصفهان

مقالات علمی انگلیسی

1. Golkar A.K., Nasirpour A., Keramat J. 2014. β-lactoglobulin-Angum gum (Amygdalus scoparia Spach) complexes: preparation and emulsion stabilization. Journal of Dispersion Science and Technology. Accepted.

2. Sajedi M., Nasirpour A., Keramat J., Desobry S. 2013. Effect of modified whey protein concentrate on physical properties and stability of whipped cream. Food Hydrocolloids. 36, 93-101.

3. Tamjidi F, Nasirpour A, Shahedi M. 2014. Rheological characteristics of yogurt enriched with microencapsulated fish oil. Journal of Agricultural Science and Technology. 16(4).

4. Heshmati MK, Hamdami N, Shahedi M, Hejazi MA, Motalebi AA, Nasirpour A. 2013. Impact of zataria multiflora essential oil, nisin, potassium sorbate and LDPE packaging containing nano-ZnO on shelf life of caviar. Food Science and Technology Research. 19 (5), 749-758.

5. Khakbaz Heshmati M., Shahedi M., Hamdami N., Hejazi M.A., A.A. Motalebi, Nasirpour A. 2014. Mathematical modeling of heat transfer and sterilizing value evolution during caviar pasteurization. Journal of Agricultural Science and Technology. 16(4).

6. Saeidy S., Keramat J., Nasirpour A. 2013. Some physicochemical properties of calcium fortified soymilk with microencapsulated and chelated calcium salt. European Food Research and Technology. Accepted

7. Tamjidi F., Shahedi M., Varshosaz J., Nasirpour A. 2013. Nanostructured lipid carriers (NLC): A potential delivery system for bioactive food molecules. Innovative Food Science & Emerging Technologies. Accepted.

8. Saeidy S., Keramat J., Nasirpour A. 2013. Microencapsulation of calcium using water in oil in water double emulsion method. Journal of Dispersion Science and Technology. Accepted.

9. Nasirpour A., Amir M., Hajihashemi Z., Fazilati M. 2012. Complex formation between tragacanth gum and beta-lactoglobulin in aqueous solution. International Food Research Journal. Accepted.

10.  Tamjidi F., Nasirpour A., Shahedi M. 2013. Mixture design approach for evaluation of fish oil microencapsulation in gelatin-acacia gum coacervates. International Journal of Polymeric Materials. 62(8): 444-449.

11.  Zamindar N., Shahedi M., Nasirpour A. Sheikhzeinoddin M. 2013. Effect of line, soaking and cooking time on water absorption, texture and splitting of red kidney beans. Journal of Food Science and Technology. 50(1): 108-114.

12. Hajihashemi Z., Nasirpour A., Scher J., Desobry S. 2012. Interactions among lactose, beta-lactoglobulin and starch in co-lyophilized mixtures as determined by Fourier Transform Infrared   Spectroscopy. Journal of Food Science and Technology. Accepted

13.  Izadi Z., Nasirpour A., Garousi G.A., 2012. Optimization of phytosterols dispersion in an oil/water emulsion using mixture design approach. Journal of Dispersion Science and Technology. 33(12): 1715-1722 .

14.  Izadi Z., Nasirpour A., Izadi M., Izadi T. 2012. Reducing blood cholesterol by a healthy diet. International Food Research Journal. 19(1): 29-37.

15.  Tamjidi F., Nasirpour A., Shahedi M. 2012. Physicochemical and sensory properties of yogurt enriched with microencapsulated fish oil. Food Science and Technology International. 18(4): 381-390.

16.  Nasirpour A., Landillon V., Cuq B., Scher J., Desobry S., 2007. Lactose crystallization delay in model infant foods. Journal of Dairy Science. 90: 36203626.

17.  Nasirpour A., Scher J., Desobry S. 2006. Baby foods; formulations and interactions (a review). Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 46: 665 - 681.

18.  Nasirpour A., Scher J., Linder M., Desobry S. 2006. Modeling of lactose crystallization and colour changes in model infant foods. Journal of Dairy Science. 89 : 2365-2375

19.  Al Mahdi R., Nasirpour A., Banon S., Scher J., Desobry S. 2006. Morphological and mechanical properties of dried skim milk and wheat flour mixtures during storage. Powder Technology. 163: 145-151.

 

مقالات علمی و پژوهشی فارسی

1. گلکار، ع. خ.، نصیرپور، ع.، کرامت، ج. 1393. بهبود ویژگی‌های امولسیون کنندگی صمغ فارسی (Amygdalus scoparia Spach) از طریق ایجاد کمپلکس کووالانسی با بتالاکتوگلوبولین. مجله پژوهشهاي علوم وصنايع غذايي ايران. پذیرفته شده برای چاپ.

2. نصیرپور ع.، ایزدی ز.، امیری ح.، حاجی هاشمی ز.، همدمی ن.، شاهدی م. 1392. اثر زانتان، مونو و دی گليسيريد و رقم برنج بر ويژگی‌های فيزيکی و حسی کنسرو آن در طی نگهداری. مجله تولید و فراوری محصولات باغی و زراعی. پذیرفته شده برای چاپ.

3. قاسم تبار، ا.، گلی، س.ا.ح.، نصیرپور، ع. 1392. بررسي خصوصيات فيزيكوشيميايي و حسي نوشيدني شير-آب انار در طي دوره نگهداري. مجله پژوهشهاي علوم وصنايع غذايي ايران. 9(4): 340-347.

4. حسیبی ف.، نصیرپور ع.، کرامت ج. 1391. بهینه سازی هیدرولیز آنزیمی آب پنیر و کاهش ميزان اسیدآمینه فنیل آلانین با استفاده از فیلتراسیون غشایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. پذیرفته شده برای چاپ.

5. سالمی ب.، همدمی ن.، نصیرپور ع. 1391. اثردماي پاستوريزاسيون بر بافت و ويژگيهاي حسي كنسرو خاويار تاسماهي ايراني. علوم و صنایع غذایی ایران. 9(37): 57-65.

6. ایزدی. ز.، نصیرپور. ع.، گروسی. ق. 1391. مطالعه توزيع فيتواسترول ها و تغييرات رنگ در ماست غني شده با فیتواسترول ها به روش کروماتوگرافی گازی و نرم افزار فتوشاپ. نشريه پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران. 8(3): 294-300.

7. احمدی. دستگردی. آ.، نصیرپور. ع.، بهرامی. ب. 1390. ویژگیهاي رئولوژیکی امولسیونهاي روغن در آب مقاوم به حرارت تولید شده با پایدارکنندههاي مختلف. نشریه پژوهشهاي صنایع غذایی. (21)3: 341 -329.

8. ایزدی. ز.، گر.سی. ق. ، نصیرپور. ع.، احمدی. ج.، بهرامی. ب. 1390. بهينه سازي توليد ماست غني شده با فيتواسترول به منظور كاهش كلسترول. نشريه پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران. (7) 2: 163-156.

مقالات ارائه شده در کنفرانس‌های خارجی

1. Nasirpour A, Scher J., Desobry, S. 2007. Solid-state interactions between lactose-/β-lactoglobulin/starch during storage of model infant powder. STP 2007. d'Albi, 23 25 mai 2007, France.

2. Nasirpour A, Scher J., Desobry, S. 2006. Lactose crystallization delay in lactose/β-lactoglobulin/starch model infant foods. IFT 2006, USA.

3. Nasirpour A., Scher J., Linder M., Desobry S. 2006. Solid state interactions between major components of model infant formulas during storage. ISFRS 2006, Switzerland.

مقالات ارائه شده در کنفرانس‌های داخلی

1. واعظ دلیلی. ط.، نصیرپور. ع.، کرامت. ج. خصوصیات فیزیکو-شیمیایی شیر غنی شده با پروتئین سویا. .بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران. تهران، ایران.

2. تمجیدی. ف.، نصیرپور. ع.، شاهدی. م. .بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، تهران، ایران.

دکتر علی نصیرپور

دانشکده کشاورزی